Koronák és hidak

Rendelési idő: Hétfőtől-Péntekig

Időpontot egyeztetés alapján biztosítunk!

Fogkorona

Ha egy fogat nem lehet teljesen helyreállítani töméssel vagy Inlay/Onlay megoldás segítségével, akkor ez semmiképpen sem indokolja a kihúzását.

Ha marad még elegendő anyag a fogcsonkból (ez lehet a sérült fog nyálkahártyája alatt is), akkor fogkoronával egy igazán természetes módon helyreállíthatjuk az érintett fogat.

Pontosabban meghatározva a fogkorona nem egy hagyományos értelemben vett fogpótlás, hanem a hibás fog „körkörös fedése”, amely tökéletesen utánozza a természetes fogat.

A fogkorona nem csak az eredeti formát állítja vissza, hanem az érintett fog teljes funkcionalitását is visszaadja. Ezenkívül biztosítja a hosszú távú stabilitást és véd egy esetleges törés ellen.

Zahnkrone
Még egy teljesen letört fog is maximálisan helyreállítható különféle támasztórendszerekkel, feltéve, ha a fog gyökere jó állapotban van. Fontos, hogy a fogak előkészítésekor rendelkezésre álljon egy körülbelül két milliméternyi gyökércsatorna szövet.

A koronák a rögzített hidak rögzítőelemei is lehetnek. Végül, de nem utolsósorban a fogkoronákat a fogimplantációs kezelés részeként is használják. A beültetésről bővebben egy másik cikkünkben írunk.

Az, hogy a fogkorona mennyire hasonlít majd küllemében a természetes fogra, természetesen a felhasznált anyagtól függ. Ennél is fontosabb azonban a fogtechnikus szakértelme és kézügyessége. Soproni praxisunkban Ön jó kezekben van. Rendelőnkben nagy tudású, tapasztalt szakemberek és asszisztensek dolgoznak.

A koronák előnyei:

  • elrejti a sérült vagy szuvas fogakat
  • helyreállítja a sérült fog teljes funkcionalitását
  • esztétikus módja a fogak helyreállításának (főleg teljes kerámia vagy cirkónia koronák esetén).
  • tartós (legalább 10 év professzionális gyártási és rögzítési tapasztalattal készítve)

CÍMÜNK

Sopron, Füredi sétány 9. 1/4

telkep

HÍVJON MOST!

+36 30 177 5007

Fogászati híd pótlás

A fogászati híd, vagy egyszerűen csak híd, egy mesterséges fogpótlás, amely egy vagy több műfogból és legalább két fogkoronából áll.

A fogkoronák a mesterséges fogak természetes fogakra történő rögzítésére szolgálnak, amelyeket korábban hídpillérként készítettek elő. A fogkoronák biztosítják a hídpillérek megkívánt stabilitását is.

Ez a stabilitás nagyon fontos, mivel a rágási folyamat során a hídpillérek különösen nagy terhelésnek vannak kitéve.

A foghidak bevált, biztonságos és gyors megoldást jelentenek a foghiányok, különösen a kis és közepes méretű hiányok pótlására.

A koronához hasonlóan a híd is különböző anyagokból tevődik össze, amelyek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az anyagválasztást az adott páciens fogainak állapota befolyásolja.

Zahnbrücke

A fogászati híd előnyei:

  • rögzített fogsor
  • tapasztalt fogorvosunk rutin beavatkozása
  • magas funkcionalitás
  • kiváló esztétika (különösen teljes kerámiából vagy cirkónium-oxidból készült hidak esetén)
  • egészségesebb és fiatalosabb megjelenés a teljes körű fogpótlásnak köszönhetően
  • hosszú élettartam
A leggyakrabban használt anyagok a fémkerámia és a cirkónium kerámia.

A fogászatban a fémkerámiát gyakran használják hidak vagy koronák készítésére. A fogtechnikus elsőként készít egy fémvázat, amelyet második lépésben porcelánnal vonja be. Maga a fémváz könnyen és gyorsan oxidálható, így optimális alsó réteg a kerámia számára, amelyből később a korona készül. A korrózió kémiai folyamata miatt a fém és a kerámia különösen erős, homogén kapcsolatot alkot, amely ideális a rendeltetésszerű használathoz.

A cirkónium-oxid koronák fémmentesek és biokompatibilisek.

A cirkónia korona vagy cirkóniahíd színe, áttetszősége és keménysége szinte megegyezik a saját fogai hasonló tulajdonságaival.

A cirkónium-oxid koronák fémmentesek, és nem csak kiváló minőségükkel és tartósságukkal nyűgözik le a pácienseket, hanem kiváló esztétikai tulajdonságaikkal is. Valójában nem lehet megmondani, hogy melyik fog az igazi, és melyik a fogpótlás.

CÍMÜNK

Sopron, Füredi sétány 9. 1/4

telkep

HÍVJON MOST!

+36 30 177 5007

PÁCIENSEK VÉLEMÉNYEI

Nem szeretek fogorvoshoz járni, de a kezelés alatt Gábor nagyon kedves, megnyugtató volt. Kaptam jó tanácsokat is, hogy fogmosásnál mire ügyeljek és mik azok az ételek, italok melyek a fogzománcot gyorsan roncsolják. A szolgáltatás színvonala, a szaktudás nálam maximum pontszámot kapott! Csak ajánlani tudom.

NAGY KRISZTINA

 

Több fogorvosnál is jártam már, de Gábor Doktor nagyon rendes, nyugodt ember. Nem kapkod, nagy körültekintéssel végzi munkáját. Ha bármi gond adódna a fogaimmal biztos, hogy újra a Tarnóczi Dentalt választom.

TÓTH ZSOLT

Elérhetőségek

Sopron, Füredi sétány 9. 1/4

Partnereink

Copyright © Tarnóczi Dental 2018 | Impresszum | Adatkezelési tájékoztató | Weboldal fejlesztés: Webpole

Call Now Button